Matu transplantācija – kā tas notiek

Matu transplantacija

Matu transplantācija – kas tas ir un kā tas darbojas?

Matu transplantācija ir kosmētiska procedūra, kas tiek veikta, lai novērstu matu retināšanos vai baldness. Tas ir populārs risinājums vīriešiem un sievietēm, kuri cieš no androgēnas alopecijas, kas ir visizplatītākā matu izkrišanas forma.

Procedūra parasti tiek veikta, izmantojot divas galvenās metodes – FUT (Folikulu vienības transplantācija) un FUE (Folikulu vienības ekstrakcija). Abas metodes ietver veselu matu folikulu iegūšanu no donora apgabala un to pārstādīšanu uz saņēmēja skartajām vietām.

FUT metode ietver matu folikulu izgriešanu no donoru zonas, kas parasti ir aizmugurējā vai sānu galvas daļā. Pēc tam ķirurgs šūpojas šūnās, lai iegūtu individuālas matu folikulas. Tad tiek veikta iegriezums uz skartās zonas un ievietoti iegūtie folikuli.

FUE metode ietver individuālu matu folikulu izvilkšanu no donoru zonas, izmantojot speciālu instrumentu, kas atšķir folikulus no apkārtējās ādas. Tad folikuli tiek pārstādīti uz skartajām vietām.

Abas metodes prasa noteiktu laiku, atveseļošanos un rūpīgu pēcoperācijas aprūpi. Matu transplantācijas rezultāti parasti ir ilgstoši, jaunās matu folikulas sāk augt pēc dažiem mēnešiem un atgūst maksimālo blīvumu un garumu pēc gada vai diviem.

Lai nodrošinātu veiksmīgu matu transplantāciju, ir svarīgi konsultēties ar pieredzējušu ķirurgu, kas varēs novērtēt jūsu matu zaudēšanas apjomu un ieteikt piemērotāko metodi un procedūras plānu.

lv